Foto: nm.md

Bătaie de joc față de pensionari – în 2021 pensia va ”crește” cu 8 lei, la mia de lei! Dodon a uitat de promisiuni

Alegerile s-au terminat, pensionarii nu mai trebuiesc la nimeni, spune economistul Veaceslav Ioniță, care a făcut un calcul despre cât de puțin se va ”majora” pensia bătrânilor anul viitor.

”Pentru anul 2021, Guvernul planifică cea mai mică creștere a cheltuielilor pentru plata pensiilor din ultimii 20 de ani. Precedentul anti-record a fost stabilit în 2001. Se planifică o majorarea a cheltuielilor cu 1,8% sau 470 milioane lei, față de suma aprobată în acest an bugetar”, constată economistul.

Această ”creștere” este de 21 de ori mai mică decât recordul absolut din 2002, când cheltuielile pentru pensii au crescut cu 38,2% și de 16 ori mai mică, decât creșterea din 2005, când a fost stabilit al doilea record de creștere.

În 2005 cheltuielile cu plata pensiilor au crescut cu 29,9%. Da, era an electoral și Guvernarea dorea să câștige alegerile. Ei le-au câștigat, dar cel mai mult au câștigat pensionarii.

Daocumentul politicii fiscale pentru anul 2021 a fost votat de majoritatea PSRM-ȘOR cu mare scandal în Parlament. Opoziția spune că documentul este o bătaie de joc față de cetățeni.

Dosar Media

Ai o noutate?