Azerbaidjan și UNESCO au semnat un acord

În perioada 14-17 martie 2023, la Baku va fi organizată cea de-a 7-a Conferință Internațională a Miniștrilor Educației Fizice și Sportului. Un document în acest sens a fost semnat de Ministrul Tineretului și Sportului al Azerbaidjanului, Farid Gaibov și de Directorul General Adjunct al UNESCO pentru științe sociale și umanitare, Gabriela Ramos, scrie haqqin.az

Amintim că, Farid Gaibov a fost ales în funcția de șef al CIGEPS în luna mai a anului curent și va conduce comitetul timp de doi ani.

CIGEPS este singurul comitet din cadrul UNESCO care se ocupă de politicile și programele din domeniul educației fizice și sportului. CIGEPS a fost creat în 1978 pentru a promova rolul și importanța sportului pentru politicile statului. Comitetul este compus din experți din domeniul educației fizice și sportului din 18 state membre ale UNESCO, fiecare dintre aceștia fiind ales pentru un mandat de patru ani. Există, de asemenea, membri consultativi permanenți. Din cadrul lor fac parte așa organizații precum Comitetul Internațional Olimpic, Consiliul Europei, Comunitatea Națiunilor și altele. Există, de asemenea, membri consultativi numiți, printre care se numără FIFA și o serie de alte federații sportive internaționale. Membrii cu statut consultativ oferă sprijin tehnic și consultă comitetul.

Dosar Media

Ai o noutate?