Foto: politia.md

Atenție, șoferi! Nu uitați să conectați farurile și pe timp de zi

De pe 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile conectate și pe timp de zi, atenționează Inspectoratul Național de Securitate Publică.
Potrivit  Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare este valabilă din data de 1 noiembrie până pe 31 martie inclusiv. Șoferii sunt rugați să respecte regulile de circulație rutieră.

Având în vedere faptul că ceața persistă în această perioadă, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, precum și indicațiile polițiștilor de patrulare.

În aceste condiții, oamenii legii vă recomandă:

  • Să adaptați permanent viteza la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu folosiți telefonul, tableta sau orice altceva ce ar putea să vă fure din atenție.
  • Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales când fenomenul ceții dense este asociat și cu un carosabil umed sau acoperit cu polei.
  • Fiți atenți la drum, în condițiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localități, iar ei se deplasează pe carosabil.
  • Țineți cont de faptul că, în condiții de vizibilitate redusă, distanțele sunt mai greu de apreciat.
  • Mențineți o distanță mai mare între mașina dumneavoastră și cea din față!

Pentru o călătorie sigură și pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, conducătorii auto trebuie să se informeze cu privire la condițiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Dosar Media

Ai o noutate?