Foto: facebook/Poliția de Frontieră

Atenție! Riști să fii amendat dacă nu respecți aceste reguli la frontieră

În punctele de trecere a frontierei de stat orice călător este obligat să poarte măști sau ecrane de protecție. Acestea trebuie să acopere gura și nasul, anunță poliția de Frontieră.

Măștile sau vizierele vor fi scoase doar la solicitarea polițiștilor de frontieră, în timpul efectuării controlului de frontieră.

Nerespectarea cerințelor legale constituie încălcare a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat. Astfel, servește drept temei de atragere la răspundere contravențională, precizează autoritățile.

Amenzi până la 25 de mii de lei

Totodată, persoanele izolate la domiciliu, care nu respectă perioada de 14 zile și au decis să părăsească locuința și chiar țara, vor fi amendate. Suma constituie de la 1 la 500 de unități convenționale. O unitate este echivalentă cu 50 de lei. Asta înseamnă că o amendă poate ajunge chiar și la 25 de mii de lei.

Comisia pentru Situații Excepționale a prelungit, din 12 octombrie, necesitatea respectării carantinei de 14 zile, la intrarea în Republica Moldova. Așadar, cetățenii care vor sosi pe teritoriul Republicii Moldova din 60 de țări cu o situație epidemică nefavorabilă, vor trebui să respecte regimul de autoizolare.

În lista actualizată se regăsesc țările vecine: România și Ucraina, dar și țări în care moldovenii călătoresc frecvent – Rusia, Italia, Polinia și Marea Britanie.

Dosar Media

Ai o noutate?