Atenție, părinți! Jucăriile „Huggy Wuggy” sunt pentru copiii de peste 12 ani

Jucăriile „Huggy Wuggy”, personaje principale dintr-un joc de groază pentru copii. Acestea sunt confecționate dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi și cu aspect înfricoșător și sunt adresate copiilor de peste 12 ani, dar și cei mici le doresc pentru a se juca cu ele.

Păpuşa Huggy Wuggy este confecționată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi. Păpuşi sunt cu toate personajele din joc, doar culorile diferă. Copiii le iubesc pe toate, în timp ce părinţii, care plătesc pentru ele, nu știu de cele mai multe ori despre ce personaj este vorba. Aceste jucării, însă, pot fi un pericol pentru copii, informează redactia.ro.

Păpușile încep să creeze controverse în lumea adulților. În Marea Britanie, specialiștii avertizează părinții că aceste jucării pot avea efecte negative asupra stării de sănătate a copiilor, cum ar fi anxietate, insomnia și chiar boli de inimă. De asemenea, rolul acestei păpuși adorate de copii este unul agresiv. De aceea ele sunt adresate copiilor de peste 12 ani, menționează producătorul. Cu toate acestea, însă, și cei mici le preferă și sunt curioși să afle și rolul pe care îl joacă.

„Huggy Wuggy, copii le văd la desene animate și probabil le place mult și vin și cumpără. Din desene animate, mi-a spus un copil că sunt agresive, mănâncă capul la altă păpușă.”, spune un manager magazin de jucării.

Se pare că aceasta nu este singura păpușă inspirată din jocuri video sau desene animate. Pe internet apare și păpușa „Squid Game”. Aceasta este inspirată din serialul cu același nume care a șocat prin scenele de violenţă. Și aici intervine avertismentul specialiștilor: Părinții trebuie să fie atenți la alegerile pe care copiii le fac.

„Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este că și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Studiile pe termen lung și pe adulţi pot apărea boli cardiace, cardiovasculare chiar”, spune psihoterapeutul Mădălina Manea.

Dosar Media

Ai o noutate?