Câteva zile cu temperaturi mai calde au dus la apariţia căpușelor. S-au înregistrat şi primele cazuri de persoane înţepate, potrivit Institutului de Medicină Urgentă.
Potrivit medicilor, aceste insecte, mici şi aparent inofensive, sunt de fapt purtătoare de microbi periculoşi. Cei mai expuşi sunt copiii care petrec mult timp în parcuri şi pe terenurile de joacă.
În urma unei mușcături de căpușe, perioada de incubație a bolii este între 3-30 de zile. Frecvent se creează o confuzie cu acel placard roșu care apare imediat după mușcătura de căpușă sau în primele 3 zile. Această recție reprezintă defapt un mecanism iritativ local secundar mușcăturii sau poate reprezenta suprainfecția cu germeni de la nivelul pielii.
Cum ne dăm seama că am putea avea boala Lyme:
– meningită
– inflamații traiect nervos
– paralizie facială
– miocardită
– afectare cutanată
– afectări articulare
Tratamentul bolii Lyme
Tratamentul bolii Lyme se face cu antibiotice și depinde de stadiul bolii și de forma clinică de prezentare. Durata tratamentului poate dura între 10-14 zile până la 21-28 de zile. Testarea trebuie recomandată în urma unui examen medical de specialitate. Există un procent din populație care poate să aibă rezultate fals-pozitive.