Foto: politiacapitalei.md

VIDEO// Atac tâlhăresc în centrul Capitalei. Victima a fost amenințată cu un cuțit, de un individ care a încercat să-i vândă un parfum

Un tânăr a fost victima unui atac tâlhăresc pe str. Ismail din centrul Capitalei. Făptașul în vârstă de 32 de ani originar din raionul Edineț, a încercat să-i vândă un parfum, iar când acesta l-a refuzat, l-a amenințat cu un cuțit și i-a sustras în mod deschis câteva sute de lei.

Procurorul de caz, Nicolae Busuioc a comunicat pentru Dosar Media că, la 20.10.2020, ora 00:10 min. în unitatea de gardă a Inspectoratului de poliție Centru, mun. Chișinău, a fost înregistrată informația 112 precum că, în scara blocului nr.1, de pe str. Ismail 90, mun. Chișinău, a fost comisă o tâlhărie, persoană suspectă fiind de etnie romă.

Deplasându-se la fața locului grupa operativă a fost întimpinată de un tânăr în vârstă de 22 ani, ce a comunicat că, în timp ce se deplasa spre domiciliu de el s-a apropiat un individ care dorea să îi vândă un parfum. Tânărul a refuzat să procure parfumul propus cu insistență, simțindu-se în pericol a alergat spre domiciliu din str. Ismail. Individul l-a urmărit până în scara blocului unde amenințându-l cu un obiect asemănător cu un cuțit, în mod deschis i-a sustras mijloace bănești în sumă de 835 lei, după care a părăsit locul comiterii infracțiunii.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale în vederea identificării și reținerii infractorului. Astfel, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut la scurt timp. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta nu și-a recunoscut vina.

La 22.10.2020, în privința învinuitului a fost înaintat un demers către judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, privind aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

La moment învinuitul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de,,Tâlhărie”, pentru care legea prevede o pedeapsă privativă de libertate pe termen de până la 10 ani închisoare.

Dosar Media

Ai o noutate?