unsplash.com

Astăzi în întreaga lume se celebrează Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor

În fiecare an, în data de 23 septembrie, se marchează Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor, zi care contribuie semnificativ la procesul de informare a opiniei publice asupra acestui flagel, din păcate, extrem de răspândit.

Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape un milion de persoane sunt traficate în fiecare an în scopul exploatării sexuale, 98 % din numărul victimelor fiind reprezentat de femei și fete. De aceea, data de 23 septembrie ne obligă la o reflecţie asupra acestui flagel, fiindcă numai prin unirea tuturor eforturilor noastre putem preveni şi combate într-un mod eficient traficul de persoane.

Lupta împotriva acestor abuzuri trebuie să fie o prioritate atât la nivel internațional, cât și la nivel național sau chiar personal, mai ales atunci când vorbim despre cei mai vulnerabili și expuși, adică femeile și copiii. Fiecare dintre noi poate contribui la această cauză comună, astfel încât numărul victimelor afectate de fenomenul traficului și al exploatării sexuale să scadă considerabil, iar această încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului să fie prevenită și combătută într-un mod cât mai eficient.

DM

Ai o noutate?