stirilekanald.ro

Astăzi îi prăznuim pe Sfânta Teodora din Alexandria și Sfântul Eufrosin Bucătarul

În data de 11 septembrie, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfânta Teodora din Alexandria și Sfântul Eufrosin Bucătarul.

Sfânta Teodora a fost cea care a uimit monahii cu lacrimile sale de pocăință, în timp ce o tânără care deprindea același comportament ca aceasta înainte să se retragă la mănăstire, l-a acuzat pe “Teodor” că a lăsat-o însărcinată, deși nu era adevărat.

Cu toate acestea, Sfânta Teodora nu și-a arătat nevinovăția, ceea ce i-a determinat pe cei de la mănăstire să o alunge. Acesta este motivul pentru care aceasta a petrecut cu până la șapte ani într-o pădure pustie, timp în care nu a făcut altceva decât să crească copilul acelei femei.

În toată această perioadă, Sfânta Teodora a făcut față ispitelor, prin intermediul rugăciunii. După acești șapte ani, starețul mănăstirii a decis să-l primească înapoi pe “Teodor”. La nici doi ani după această întoarcere, Sfânta Teodora a trecut la cele veșnice în anul 490, iar atunci a fost și momentul în care toți au aflat

În ceea ce-l privește pe Sfântul Eufrosin Bucătarul, și acesta este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe data de 11 septembrie. Sfântul Eufrosin Bucătarul a trăit în secolul al IX-lea, tot într-o mănăstire, însă de această dată la una din Palestina. Acesta era bucătar, iar datorită smereniei sale, Dumnezeu a îngăduit ca acesta să fie văzut în Rai.

stirilekanald.ro

DM

Ai o noutate?