ANRE a propus majorarea cu 27% a tarifului la energia electrică de la Premier Energy, nu cu 85%

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a propus majorarea cu 27% a tarifului la energia electrică pentru consumatorii Premier Energy, și nu cu 85%, așa cum a solicitat compania.

De asemenea, autoritatea de reglementare a tăiat și poftele furnizorului de energie electrică din nordul Moldovei, FEE Nord, pentru care tarifele pot crește cu 8%, nu cu 47%, așa cum a cerut compania. Pe 26 ianuarie, ANRE a prezentat pentru dezbateri publice proiectul privind noile tarife.

Astfel, de la 1 februarie, Autoritatea de reglementare a propus pentru consumatorii casnici Premier Energy stabilirea unui tarif de 1,92 lei pe kWh, și nu 2,79 lei pe kWh, așa cum a solicitat compania. Acest tarif se calculează ținând cont de devierile de tarif acumulate în luna ianuarie. Tariful actual este de 1,51 lei pe kWh.

Tariful pentru consumatorii Furnizare Energie Electrică Nord (FEE Nord) poate fi în mărime de 2,25 lei pe kWh, deși compania a solicitat un tarif mai mare de 3 lei. Acum în nordul țării tariful este de 2,08 lei pe kWh.

Dosar Media

Ai o noutate?