Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea munci de la distanță, inclusiv din afara Republicii Moldova

Angajațiirezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie din afara țării. Acest lucru va fi expres stipulat în lege. Parlamentul a aprobat în prima lectură PROIECTUL de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. 

Proiectul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun, în mare parte, utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă, deocamdată, nu beneficiază de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, se propune extinderea surselor de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

În argumentarea proiectului, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a prezentat date statistice, potrivit cărora în anul curent volumul de vânzări al rezidenților parcurilor IT din Republica Moldova va depăși 7,5 miliarde de lei, ceea ce este cu aproape 49% mai mult față de anul trecut. Totodată, aceasta este o industrie orientată masiv spre export, fapt care influențează pozitiv balanța comercială a țării.   

Dosar Media

Ai o noutate?