Andrei Spînu: ”Contractul negociat cu Gazprom este unul bun”, plătim mai puțin

Andrei Spînu: Contractul negociat cu Gazprom este unul bun pentru Republica Moldova. Cumpărăm gazul cu 54% mai ieftin decât pe piaţă

Contractul negociat cu Gazprom este unul bun pentru Republica Moldova, în special când vorbim de preţul de achiziţie a gazului. Preţul mediu de achiziţie a gazului pe piaţă, în luna decembrie, a fost de peste 1300 dolari pe metru cub. Noi îl cumpărăm cu 647 de dolari, cu 54% mai ieftin”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Vicepremierul a precizat că celelalte condiţii contractuale sunt vechi, existente şi în contractele precedente cu Gazprom.

„Mi-aş fi dorit ca guvernele precedente să negocieze un contract pe termen lung cu Gazprom, atunci când preţul mediu era 100 de dolari. Când preţul gazului pe pieţe este 100 de dolari este o situaţie şi este altfel când duci negocieri când preţul gazului este 1200 sau 1800 de dolari. Din păcate, când am ajuns la guvernare, era ultima lună până la expirarea contractului vechi”, a spus vicepremierul.

Andrei Spînu a menţionat că discuţiile cu ruşii de la Gazprom au început mai devreme decât se spune.

Sursa: tvrmoldova.md

Dosar Media

Ai o noutate?