Anastasia Nichita este campioană mondială: Ea este mândria noastră

Spațiul virtual a fost inundat de știri care reflectau meciul dintre meciul de foc dintre Sheriff Tiraspol și Manchester United și, în mod special, toți s-au focusat pe venirea în Republica Moldova a cunoscutului fotbalist – Ronaldo. În timp ce pe rețelele sociale se distribuia la greu pozele lui, luptătoarea noastră, Anastasia Nichita devenea campioană, în premieră, campioană mondială. Ea a obținut patru victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

La scurt timp, internauții au promovat cu mândrie imaginea luptătoarei și asta bucură. Mesajele de susținere și mândrie au venit unul după altul.

Anastasia Nichita s-a calificat în Finala Mare, la lupte feminine, a Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad, Serbia, pe 14 februarie.

Anterior, Nichita a devenit de două ori campioană europeană la lupte feminine.

De la victoriile răsunătoare și până la condițiile deplorabile în care se antrenează, sportivii noștri trec prin două lumi ale contrastelor. Ducând pe „podiumul” marilor competiții o țară măcinată de sărăcie și corupție, acești sportivi își pot cere, fără reticențe, dreptul de a fi respectați. Unii și-l cer, dar nu sunt auziți. Iar alții continuă să spere și să aștepte că, într-o zi, sportul din R. Moldova se va alinia printre prioritățile statului.

Dosar Media

Ai o noutate?