Amazon va livra colete mici folosind drone

Corporația americană Amazon intenționează să lanseze livrarea de colete mici folosind drone în Statele Unite în 2022. Acest lucru se precizează într-o declarație a companiei postată luni pe site-ul său.

„Echipele noastre formate din sute de oameni de știință, ingineri, aerospațiali și futuriști au muncit din greu pentru a face acest lucru posibil (livrarea cu drone), iar mai târziu în acest an, clienții Amazon cu sediul în Lockford, California, vor fi printre primii care vor primi livrare de la Prime Air”, a spus compania.

Amazon a subliniat că Lockford a fost ales din cauza legăturilor sale istorice cu aviația: acolo s-a născut unul dintre primii constructori de avioane, Weldon Cook. În 2022, locuitorii unei comunități mici vor putea obține „mii de articole de zi cu zi” datorită livrării gratuite cu drone. Dezvoltarea serviciului de livrare va crea locuri de muncă și va dezvolta comunicațiile și cooperarea în domeniu, a subliniat compania.

Potrivit Los Angeles Times, livrarea va afecta și localitatea Akampo, precum și parțial orașul Lodi (ambele în California). Potrivit purtătorului de cuvânt al Amazon, Ava Zammit, citat de publicație, dronele vor livra pachete cu o greutate de până la 2,2 kg, precum produse cosmetice, articole de papetărie, baterii și bunuri ușoare de uz casnic. Drona va trebui să zboare la destinație în mai puțin de o oră și apoi să arunce pachetul în curtea destinatarului, a subliniat Zammit.

Dosar Media

Ai o noutate?