Foto: facebook/INSP al IGP

Al doilea caz de răpire în stânga Nistrului, confirmat de Ministerul de Interne

Structurile de forță nerecunoscute de la Tiraspol au percheziționat casa polițistului de la Camenca, răpit ieri dimineață. Confirmarea vine de la Ministerul de Interne al Republicii Moldova.

 ”Noaptea trecută, reprezentanții structurilor de forță neconstituționale din regiunea transnistreană au pătruns ilegal în casa angajatului IP Florești, din orașul Camenca, sub pretextul unor percheziții. Aceste acțiuni au încălcat flagrant drepturile omului, neavând la bază un act care ar motiva și justifica aceste verificări ilegale. Toate faptele sunt examinate și documentate sub aspect penal în cadrul anchetei inițiate de Procuratură în comun cu MAI și SIS”, se arată în comunicatul MAI.

La ora actuală, MAI precizează că este cunoscut faptul că polițistul a fost răpit și dus în orașul Tiraspol. Totuși, se întreprind măsuri pentru identificarea locației exacte a polițistului.

Mai mult decât atât, Ministerul de Interne precizează un al doilea caz de răpire, tot în orașul Camenca.

”În data de 7 octombrie a mai fost înregistrat un caz similar, un locuitor din Camenca, la fel a fost sechestrat, fiind bănuit de forțele de la Tiraspol de acțiuni pretins ilegale”, adaugă Ministerul de Interne.

În acest sens, a fost instituit un grup de anchetă în cadrul Procuraturii Generale. Din el fac parte reprezentanți ai MAI, SIS și alte instituții de resort.

Dosar Media

Ai o noutate?