Foto: Dosar Media

Agenția de mediu, despre nivelul de poluare a aerului în Chișinău: „Concentrațiile particulelor în suspensie continuă să scadă”

După ce câteva zile la rând în municipiul Chișinău s-au înregistrat valori mari de poluare, în ultimele 24 de ore, poluanţii s-au încadrat în limitele admisibile. Agenția de Mediu a anunțat joi seară, 5 ianuarie, că factorii care au contribuit la îmbunătățirea calității aerului atmosferic și au contribuit la dispersia poluanților în aer au fost: „influența fronturilor atmosferice, alternarea maselor de aer, izolat ploile slabe și vântul din sud-vest moderat”.

După ce câteva zile la rând în municipiul Chișinău s-au înregistrat valori mari de poluare, în ultimele 24 de ore, poluanţii s-au încadrat în limitele admisibile.

Dacă pe 30 decembrie, conform Agenției de Mediu, s-au înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10, limita fiind depășită de 2,8 ori, începând cu primele ore ale zilei de 4 ianuarie 2023 situația privind calitatea aerului s-a îmbunătățit semnificativ.

„Astfel, concentrațiile particulelor în suspensie (PM10) au scăzut înregistrând valori în limitele admisibile. Începând cu a doua jumătate a zilei, în special seara, atenuarea vântului și formarea stratului de reținere au condiționat creșterea concentrațiilor noxelor în aerul atmosferic, astfel valoarea medie înregistrată în data de 4 ianuarie a constituit 61,5 µg/m3, corespunzător a depăşit limita de 1,2 ori”, susțin reprezentanții Agenției.

Dosar Media

Ai o noutate?