Accident grav în România, 22 de răniți: Autocar din Republica Moldova se îndrepta spre Bulgaria

Planul roşu de intervenţie a fost activat în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Brăila, după ce un autocar cu 73 de persoane din Republica Moldova, care mergeau în vacanță în Bulgaria, s-a ciocnit cu o remorcă de TIR oprită pe marginea drumului, transmite Digi24.

Accidentul s-a produs între localităţile Însurăţei şi Bărăganu. 22 de persoane au fost rănite, printre ele fiind și copii.

Potrivit ISU Brăila, accidentul a avut loc imediat după miezul nopţii. La ora 00.40 a fost activat  Planul rosu de intervenţie. La fața locului au fost trimise ambulanţe din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, dar şi două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi.

Dalia State de la centrul Infotrafic a declarat la Digi24 că autocarul mergea spre destinații de vacanță din Bulgaria. În zona localității Însurăței s-a ciocnit cu remorcă de TIR staționată, dar semnalizată corespunzător.

TIR-ul mai fusese implicat și ieri într-un accident. Pentru că remorca este încărcată cu cereale, nu a putut fi dusă de la fața locului, așa că a fost trasă pe marginea drumului, dar semnalizată urmând ca azi să fie dusă din zonă, a spus Dalia State.

22 de persoane au fost rănite, printre ele fiind și copii. Unele sunt rănite grav, altele au leziuni ușoare, toate fiind evaluate medical. Răniții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Brăila și la UPU Slobozia.

Traficul în zonă este blocat total și sâmbătă dimineață, pentru că se fac cercetări și pentru că au fost multe persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Celelalte mașini au fost redirecționate spre rute alternative.

Dosar Media

Ai o noutate?