Situație extrem de gravă – doar 60 de locuri disponibile în spitale, la 650 de mii de chișinăuieni

Capacitatea spitalelor municipale de internare a bolnavilor de COVID-19 se apropie de sfârșit. Astfel, în instituțiile medicale din Chișinău mai sunt doar 60 de locuri, ceea ce este extrem de grav.

Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Totodată, starea de urgență în sănătate se menține, iar tendința de creștere a numărului îmbolnăvirilor este ridicată.

„Din cele 1042 de locuri de spital existente 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 314 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare. Solicit populației să respecte măsurile de protecție anti coronavirus. Toate paturile din terapie intensivă sunt ocupate””, a spus Bucearschi.

Totodată, personalul medical se află la limita capacităților fizice și psihologice , iar de la începutul pandemiei, 29 de medici care activau în spitalele din Chișinău și-au pierdut viața.

Dosar Media

Ai o noutate?