Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi declară că președintele în exercițiu, Igor Dodon vrea să păstreze cu orice preț puterea în mâinile sale. Totodată, Usatîi anunță că acum, poporul ar trebui să se unească împotriva unui rău comun, iar acest ar fi Igor Dodon.
”Cea mai mare problemă în Moldova este Igor Dodon. Evenimentele care vor avea loc mâine, reprezintă intențiile lui Dodon de a merge pe urmele lui Plahotniuc, încercând cu orice preț să controleze puterea. Maia Sandu nu a reușit să intre în Președinție, că Dodon deja începe să-i fure din împuterniciri. Șor nu mai dă din geantă, iar Dodon este gata să colaboreze cu oricine. Mă adresez către toți cetățenii țării, noi trebuie să fim uniți. Ieșiți la acest protest, contra minciunii și uzurpării puterii în stat”, declară Usatîi.
Președintele ales, Maia Sandu, cheamă poporul în stradă. Mâine, la ora 10:00, oamenii sunt așteptați în fața Parlamentului.
”Regimul lui Dodon merge urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să anuleze votul masiv din 14 noiembrie. Intenția de a scoate SIS din subordinea președintelui este un abuz. O tentativă de uzurpare a puterii în stat. Se încearcă păstrarea în captivitate politică a acestei instituții importante. Vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democrația, trebuie să oprim împreunăm atacul asupra constituției. Mâine, la ora 10:00, vă așteptăm în fața Parlamentului la protest, echipați cu măști. Regimul lui Dodon și Șor vrea să anuleze voturile dvs. ei nu au frică și nici respect pentru popor și stat”, declară președintele ales.
PSRM a înregistrat un proiect de lege prin care SIS-ul să fie luat din coordonarea președintelui ales. Astfel, deputații socialiști vor ca SIS-ul să treacă sub control parlamentar, iar directorul să fie numit în funcție de către Parlament. Asta deși, Igor Dodon și PSRM, strigau în gura mare că Vladimir Plahotnoiuc i-a luat SIS-ul din subordine și afirmau prompt că această instituție trebuie să fie în subordinea președintelui țării. Astfel, prin proiectul de lege, SIS va trece sub control parlamentar, iar directorul va fi numit în funcție de către Parlament pe un termen de cinci ani.