Procedura pentru obținerea permisului de conducere va fi simplificată

Procedura pentru obținerea permisului de conducere va fi simplificată și adaptată la nevoile cetățenilor, conform unei hotărâri aprobate astăzi de Guvern, informează MOLDPRES, citând Direcția comunicare a Executivului.

Conform noilor reguli, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”, eliminând necesitatea prezentării actelor de studii în format fizic, ceea ce va facilita digitalizarea întregului proces.

„Astfel, simplificăm procedurile, reducem corupția și îmbunătățim calitatea procesului de obținere a permiselor de conducere”, a declarat premierul Dorin Recean.

Un alt aspect important al modificărilor se referă la simplificarea obținerii permiselor pentru anumite categorii de vehicule. De exemplu, persoanele care dețin permis de categoria B pentru vehicule cu transmisie manuală și susțin examenul pentru o altă categorie, pe vehicule cu transmisie automată, vor putea conduce și vehicule cu transmisie manuală din acea categorie.

De asemenea, cei care dețin permis de categoria B de cel puțin 24 de luni vor putea solicita dreptul de a conduce motociclete din subcategoria A1, cu condiția să urmeze un curs complet de instruire practică, fără a fi necesară instruirea teoretică sau examenul.

Proiectul va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Dosar Media

Ai o noutate?