Foto: Facebook CNA

Percheziții la Jora de Jos: dosarele vizează și fapte de corupere electorală

Săptămâna trecută, o persoană a fost reținută în urma unor percheziții desfășurate la Jora de Jos, Orhei, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice de către un grup organizat. În timpul acțiunii, autoritățile au confiscat aproximativ un milion de lei. De asemenea, alți 36.000 de euro au fost ridicați în cadrul aceleași investigații.

Centrul Național Anticorupție (CNA) a precizat că dosarele vizează și fapte de corupere electorală pasivă, corupție pasivă și gestionarea incorectă a fondurilor partidelor politice și electorale.

Printre persoanele vizate de acțiunile de săptămâna trecută se numără 18 funcționari publici, inclusiv primarul și viceprimarul orașului Orhei, arhitectul-șef, agenți constatatori și mai mulți consilieri raionali. Trei dintre inculpați au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar unul a fost reținut în izolator pentru aceeași perioadă.

CNA a primit de la Inspectoratul General al Poliției peste 100 de procese-verbale legate de coruperea electorală pasivă, care include solicitarea, acceptarea sau primirea de bunuri, servicii sau avantaje de către alegători. Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede o amendă de până la 37.500 de lei.

Dosar Media

Ai o noutate?