Ce schimbări sunt în noul program „Prima casă Plus”

Guvernul a aprobat noul program „Prima casă Plus”, care aduce modificări semnificative. Valoarea maximă a locuințelor ce pot fi achiziționate prin acest program a crescut de la 1 milion la 2,5 milioane de lei, informează IPN.

O noutate importantă este că solicitanții nu mai trebuie să fie angajați în Republica Moldova, permițând astfel accesul la program și pentru liber profesioniști, precum avocații, executorii judecătorești, mediatorii sau taximetriștii, dar și pentru persoanele din diaspora.

Perioada maximă a creditului ipotecar a fost extinsă de la 25 la 30 de ani, iar garanția creditelor pentru locuințele din afara Chișinăului va varia între 50% și 70%, în funcție de localitatea și caracteristicile imobilului.

Programul include și opțiunea de refinanțare a creditelor ipotecare anterioare, permițând schimbarea băncii creditoare dacă apar condiții mai avantajoase.

De asemenea, persoanele care dețin locuințe cu o suprafață de până la 50 de metri pătrați pot aplica din nou în cadrul programului.

Dosar Media

Ai o noutate?