Veste bună pentru șoferi! Încălcările minore vor fi sancționate doar cu avertisment

Veste bună pentru șoferi! Încălcările minore vor fi sancționate doar cu avertisment. Conform unui nou proiect de modificare a Codului contravențional, șoferii care comit încălcări minore ale regulilor de circulație nu vor mai primi puncte de penalizare. În cazul unor abateri precum conducerea cu numere de înmatriculare indescifrabile sau amplasate incorect, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice la sistemul de frânare, mecanismul de direcție sau sistemul de iluminare, sancțiunile vor fi limitate la un simplu avertisment.

Proiectul prevede că măsura va fi aplicată doar în cazurile în care încălcările nu afectează semnificativ securitatea cetățenilor. Totodată, șoferii care vor beneficia de această măsură trebuie să îndeplinească anumite condiții: să nu fi fost sancționați pentru o contravenție similară în ultimul an și să fi achitat toate amenzile anterioare.

Astfel, autoritățile speră să promoveze o abordare mai echitabilă în ceea ce privește sancționarea încălcărilor rutiere minore, punând accent pe responsabilizarea șoferilor și prevenirea recidivelor.

Dosar Media

Ai o noutate?