Din ianuarie 2023 salariile bugetarilor vor crește cu 1 300 de lei

Salariile bugetarilor vor crește cu 1 300 de lei anul viitor. De asemenea, în anul 2023, salariu minim va fi 4 000 de lei, a declarat premierul Natalia Gavrilița. Potrivit ei, cei cu salarii mai mici, de exemplu un bucătar care are un salariu brut de 4 169 de lei, va primi de la 1 ianuarie 5 469 de lei. Un asistent medical cu un salariu brut de 8 776 de lei va ridica 10 076 de lei, iar un învățător cu un salariu brut de 8 787 de lei va ridica 10 087 de lei, transmite IPN

„De această creștere vor beneficia și unii angajați din instituțiile publice aflate la autogestiune care nu au resursele financiare proprii pentru a suplimenta veniturile angajaților lor. Și aici în special este vorba pentru instituții din sfera educațională – colegii, școlile profesionale și instituții din sfera culturală – teatrele de exemplu”, a menționat premierul.

Natalia Gavrilița a mai spus că a fost introdusă o măsură de creștere salarială pentru anumite categorii unde erau necesare corectări. „Miniștrii, conducătorii autorităților publice, membrii unor instituții independente, cum ar fi Consiliul Audiovizualului și Comisia Electorală Centrală, vor trece la valoarea de referință obișnuită pentru majoritatea angajaților din sistemul bugetar. Este o creștere semnificativă de la o valoare de referință de 1 400 la una de 1900”, a mai spus premierul.

Sursa: IPN

Dosar Media

Ai o noutate?