Părintele Calistrat, unul din cei mai cunoscuți preoți din România, acuzat de violență

O nouă plângere oficială, depusă la Mitropolia Moldovei și Bucovinei Mitropolia Moldovei și Bucovinei a confirmat că derulează în momentul de față o cercetare împotriva pr. Calistrat, încă de la primele filmări făcute publice în care acesta apare agresând o femeie. Din sursele Libertatea, o nouă plângere împotriva pr. Calistrat a fost făcută chiar în dimineața zilei de joi, 24 noiembrie, în numele pr. Gherasim. Au fost atașate o plângere scrisă, consultată și de publicația noastră, și trei înregistrări video cu călugărul povestind momentele de violență și alte fapte pe care le consideră anormale, desfășurate la Mănăstirea Vlădiceni. 

Noi acuzații de violență la Mănăstirea Vlădiceni: un călugăr care a părăsit obștea în 2020 susține că pr. Calistrat l-a bătut de două ori și că a pus un ucenic de-al său să-l bată, a treia oară, în altarul paraclisului din incinta lăcașului de cult.

Gheorghe Carcea a fost călugăr toată viața sa de adult, întâi în Suceava, apoi la două mănăstirii din Iași, Golia și Vlădiceni, fiind de fiecare dată paracliser: ajuta la oficierea slujbelor din paraclisul unei mănăstiri (biserica mai mică), făcând parte de obștea călugărilor. La Vlădiceni acesta a fost închinovat în perioada 2016 – 2020, perioadă în care spune că a fost în permanent conflict cu pr. Calistrat.  În înregistrarea video intrată în posesia Libertatea, publicată inițial de „Ziarul de Iași”, pr. Gherasim povestește că a avut curajul să iasă public abia acum, după ce a văzut mărturiile și materialul video cu agresiunea pr. Calistrat în cazul celor două enoriașe. „Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat”, spune pr. Gherasim.

Dosar Media

Ai o noutate?