Forțele proruse, dar și toate grupările criminale și corupte din Republica Moldova, au făcut un front comun cu scopul de a da jos actuala guvernare. Ei se folosesc de situația economică actuală pentru a crea destabilizări în societate. Declarațiile au fost făcute de către președinta Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Hotnews România.
„Pe de o parte, oamenii sunt îngrijorați și supărați într-o anumită măsură din cauza inflației mari, din cauza creșterii prețurilor la resursele energetice și există acest sentiment de revoltă. Pe de altă parte, aceste forțe politice care sunt împotriva Republicii Moldova, împotriva independenței și împotriva parcursului european al Republicii Moldova, împotriva democrației, modelului democratic de dezvoltare a țării, evident că încearcă să folosească nemulțumirea cetățenilor pentru ca să își promoveze interesele și pentru ca să destabilizeze situația în țară”, a spus Maia Sandu în interviu.
Cât privește anumite provocări din partea Tiraspolului sau care pot veni din regiunea găgăuză, șefa statului crede că, pentru moment, nu există riscuri majore, dar asta nu înseamnă că situația nu se poate schimba în viitorul apropiat.
” Declarațiile făcute de regimul de la Tiraspol le-am auzit acum câteva zile. Am auzit și declarații anti Republica Moldova din partea unor persoane în Găgăuzia. Noi credem că aceste persoane lucrează pentru Rusia și sunt, mă rog, au un anumit rol acolo, dar în general nu credem că există un risc major și sperăm că vom putea să menținem situația stabilă. De aceea este foarte important ca să avem o soluție pentru securitatea energetică a țării. Este extrem de important acest plan în cazul în care nu reușim să găsim alte alternative. Pentru că nu este vorba doar despre rezolvarea problemei energetice, este vorba și despre menținerea stabilității în Republica Moldova. Un lucru important pentru noi, pentru România și pentru Ucraina”, a spus Maia Sandu.
În cadrul interviului Maia Sandu s-a referit și la efectele propagandei ruse în Republica Moldova. În opinia șefei statului, chiar dacă a fost ajustat cadrul legislativ iar instituțiile statului au început să pună în aplicare legile, Republica Moldova încă nu a devenit imună la efectele dezinformării populația continuând să fie divizată.