Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, chiar în timp ce colegii săi, la sediul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susțineau un briefing de presă în care acuză guvernarea de show-uri televizate. Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea, declară că autoritățile vor să justifice insuccesele guvernării prin asemenea metode.
,,Deja, acum un an, v-am informat că cei care tind să ajungă la guvernare, nu vor putea furniza rezultate. Nici un rezultat palpabil pentru cetățeni. În această situație, o guvernare responsabilă s-ar gândi la consolidare, dar atunci când guvernarea nu poate asigura pâinea, furnizează show-uri”, declară Bătrâncea.
Totodată, Bătrâncea spune că ceea ce se întâmplă astăzi e un scenariu bine organizat, mai ales că și președintele țării, Maia Sandu, nu se află în țară, iar învinuirile aduse lui Dodon sunt grave, dar ridicole și nefondate.
,,Ceea ce s-a întâmplat cu domnul Dodon este un show. V-am informa că, în teritoriu, colegii noștri sunt intimidați, mai ceva decât în perioada lui Plahotniuc. În cazul domnului Dodon sunt multe învinuiri grave, neprobate și care anterior au fost vociferate de reprezentanții guvernării la emisiunile televizate. Ei sunt obișnuiți să dea indicații sistemului justiției. Ne adresăm conducerii Republicii Moldova să se abțină de la aceste acțiuni. Acest show a fost regizat demult, de aceea, nu este în țară președintele Republicii Moldova. De ziua ei de naștere, au loc aceste show-uri, ce este un cadou politic? Învinuirile aduse sunt ridicole”,
Președinția nu a comentat deocamdată acuzațiile.
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, s-a pomenit în această dimineață cu procurorii la ușă. Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.
Procurorii ar fi ajuns și la oficiul lui Igor Dodon, de pe strada Ștefan Cel Mare, 202.
Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.
„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat confirmat Mariana Cherpec, procurorul responsabilă de comunicare cu mass-media.
De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.