Foto: zgd

Curtea de Apel a decis: Sergiu Sîrbu revine în izolatorul CNA

Curtea de Apel Chișinău a acceptat solicitarea procurorilor privind schimbarea măsurii preventive pentru fostul deputat, Sergiu Sîrbu. Astfel, acesta revine în izolatorul CNA.

Asta după ce la 31 martie, Judecătoria Chişinău a dispus ca Sergiu Sîrbu să fie plasat în arest la domiciliu. El a fost reținut inițial pentru 72 de ore, iar ulterior a primit câte 30 de zile de arest în izolator, cu excepția Violetei Ivanov, care a fost plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Amintim că Procurorii Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au descins la începutul lunii februarie cu o serie de percheziții acasă la mai mulți foști deputați ai Parlamentului Republicii Moldova.

Perchezițiile au fost făcute după ce, în decembrie 2015, 14 deputați au părăsit fracțiunea PCRM, anunțând crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”, iar ulterior au aderat la PDM.

Este vorba de parlamentarii: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi.

Turcan Ana

Ai o noutate?