captură: privesc.eu

”În semn de protest față de prostie” – Deputații PPDA, gata să-și depună mandatele înainte de termen! Ce i-a determinat

Deputații din Platformei DA sunt gata să-și depună mandatele de parlamentari  în orice moment. O declarație în acest sens a fost făcute de către deputatul formațiunii Dinu Plîngă în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta a argumentat că parlamentarii din PPDA nu se țin de fotolii și nici nu se tem de alegeri parlamentare anticipate, făcând referire la criza politică de la Chișinău.

”Nu ne ținem de funcții și nu ne temem că nu vom ajunge în viitorul Parlament, dar uitați-vă ce se întâmplă în țară. Ne vom depune mandatele înainte de termen, veți vedea. Ne-am gândit la un asemenea scenariu, în semn de protest față de prostia care se întâmplă la momentul actual. Noi suntem oameni realizați. Vom anunța totul la momentul potrivit”, a declarat Dinu Plîngău.

Despre faptul că deputații PPDA sunt gata în orice clipă să-și depună mandatele de parlamentari a vorbit și vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, chiar de la tribuna centrală a Parlamentului, la ședința de vineri a Legislativului.

”Vouă chiar nu v-a ajuns spectacolul care a fost joi în Parlament? Dragi deputați, oamenii mor, rămân fără locuri de muncă, se închid afacerile și voi spuneți că noi, cei din PPDA, ne temem să ne pierdem fotoliile. Eu sunt gata în orice clipă să las fotoliul de deputat, să îmi depun mandatul dacă asta ar fi în folosul cetățenilor”, declara Alexandru Slusari în plen.

Menționăm că Platforma Demnitate și Adevăr întrunește 11 deputați.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat vineri, fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări pentru a discuta subiectul dizolvării Parlamentului.

Potrivit experților, Maia Sandu are toate condițiile întrunite pentru a se adresa la Curtea Constituțională și a cere constatarea faptului că Parlamentul poate fi dizolvat, după ce timp de trei luni de zile nu a fost învestit un Guvern, în urma a două încercări eșuate de votare a unui cabinet de miniștri.

Această idee însă nu este susținută de către PPD, PD, PRO Moldova, Pentru Moldova și Partidul Șor.

Potrivit art. 85 din Constituție, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele R. Moldova, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul. Parlamentul poate fi dizolvat, dacă nu a acceptat votul de încredere pentru formarea Guvernului, în termen de 45 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

 

Dosar Media

Ai o noutate?