Cetățenii, care în ziua votării se vor afla în spitale, stațiuni balneare, case de odihnă, amplasate în altă localitate decât locul permanent de trai, pot vota fiind incluși în listele electorale suplimentare. Mai mult, dacă instituțiile menționate se află pe același sector cu domiciliul sau reședința lor, ei vor fi incluși în listele pentru votarea la locul aflării.
Totodată, alegătorii fără înregistrare la domiciliu sau cu reședința expirată vor putea vota fiind înscriși în lista electorală suplimentară. Aceștia, vor avea obligația de a completa și de a semna o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă.
Cum vor vota persoanele condamnate ori în arest la domiciliu
Persoanele condamnate la închisoare a căror sentință nu este definitivă, ori cei care se află în detenție prin hotărâre judecătorească definitivă, vor vota fiind incluși în listele electorale suplimentare sau, după caz, în listele pentru votarea la locul aflării.
De asemenea, persoanele în privința cărora este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pot vota la locul aflării prin intermediul urnei mobile. Însă, cu informarea biroului electoral al secției de votare din perimetrul respectiv și organelor care exercită controlul respectării măsurii preventive.
Militarii
Persoanele care își satisfac serviciul militar, pot să își exercite dreptul la vot, la secția de votare din localitatea în care este dislocată unitatea militară.
Cum trebuie să fie echipate persoanele când vin la secțiile de votare
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, susține că, din cauza pandemiei, scrutinul din 1 noiembrie va fi organizat în mod deosebit.
Totodată, alegătorii sunt îndemnați să vină la secțiile de votare cu mască și pix. În caz contrar, ei vor primi gratuit măști, iar pixul pe care îl vor folosi va fi dezinfectat. La intrarea în secțiile de votare, cetăţenilor le va fi măsurată temperatura la intrarea în secţii.