10 motive care îți omoară rapid bateria telefonului

Descoperă 10 motive care îți omoară rapid bateria telefonului și moduri eficiente de a preveni acest lucru. Găsește informații despre cele mai frecvente motive care omoară bateria telefonului și află cum să îți prelungești durata de viață a bateriei.

Indiferent cât de avansat este smartphone-ul tău, mai devreme sau mai târziu trebuie să fie încărcat din ce în ce mai des. La un moment dat, trebuie să o faci mai mult de o dată pe zi. Ceea ce vă face să vă doriți să cumpărați un nou gadget. Puteți prelungi durata de viață a bateriei dacă vă tratați gadgetul în mod corespunzător, amânând astfel momentul în care trebuie să cumpărați un nou gadget.

Trebuie doar să excludeți câteva cauze de degradare prematură a bateriei. Veți avea nevoie de o secțiune de setări pentru smartphone. Evident, modelul fiecăruia este diferit și ceva poate varia, dar le-am evidențiat pe cele universale pe care le puteți găsi în setările gadgetului dumneavoastră.

10 Motive care îți omoară rapid bateria smartphone-ului

Motive care se ascund în spatele descărcării bateriei smartphone-ului tău! Uită de stresul și frustrarea cauzate de bateria care se descarcă prea repede și descoperă acum ce poți face pentru a prelungi viața acesteia!

Luminozitatea ecranului la maxim

Ecranul smartphone-ului se dovedește a fi cel mai vorace, consumând cea mai mare parte din energia bateriei. Luminozitatea sa poate fi redusă aproape complet în camerele întunecate. În același timp, va fi mai puțin obositor din punct de vedere vizual.

Este incomod să modificați în mod constant luminozitatea în funcție de condiții. Ceea ce nu este o problemă, deoarece astfel de dispozitive au o luminozitate a ecranului reglabilă automat sau moduri speciale. Verificați setările gadgetului dumneavoastră.

Modul de repaus al ecranului

Este posibil să setați o perioadă de timp în setările gadgetului pentru ca ecranul să se stingă atunci când nu există activitate. Adesea, intervalul de timp este de câteva minute, ceea ce, în majoritatea situațiilor, este în mod clar excesiv. Este mai bine să se limiteze la 30 de secunde sau 1 minut.

Wi-Fi și Bluetooth mereu active

Conectarea la internet prin Wi-Fi economisește bani, dar această opțiune consumă în mod constant energia bateriei. Acest lucru este valabil și în cazul conectivității Bluetooth, care este utilizată pentru a conecta dispozitivele fără fir la smartphone-ul dumneavoastră. Se recomandă să dezactivați aceste opțiuni atunci când nu este nevoie de ele. Acest lucru va crește considerabil durata de viață a bateriei gadgetului.

10 Motive care îți omoară rapid bateria smartphone-ului Aplicații
Motive care îți omoară rapid bateria smartphone-ului

Notificări push inutile

Multe aplicații trimit notificări care sunt adesea inutile pentru posesorul smartphone-ului. Acestea declanșează iluminarea de fundal a ecranului, semnale sonore și vibrații. Acest lucru solicită inutil bateria dispozitivului. Majoritatea notificărilor pot fi dezactivate fără a vă crea inconveniente.

O mulțime de aplicații de fundal

Atunci când utilizați o aplicație pe smartphone, de obicei o reduceți la minimum cu ajutorul butonului înapoi. Dar procesul continuă să consume resursele gadgetului, consumând energia bateriei. Prin urmare, se recomandă să închideți complet toate programele inutile.

Sincronizarea aplicațiilor

Multe aplicații necesită sincronizarea cu serverele pentru a actualiza și salva datele. Dar atunci când există multe aplicații instalate pe smartphone, acestea vor accesa în mod constant rețeaua. Acest lucru solicită și mai mult gadgetul, ceea ce consumă treptat bateria.

Folosirea smartphone-ului atunci când este frig sau cald

Bateriile sunt sensibile la temperatură. Atunci când este prea cald sau prea frig, acestea își pierd mai repede încărcătura. Evitați utilizarea îndelungată în condiții de frig sau de soare puternic.

Motive care îți omoară rapid bateria smartphone-ului
Motive care îți omoară rapid bateria smartphone-ului

Calitatea slabă a apelurilor

În cazul în care dispozitivul se află la distanță mare de stația de bază a operatorului de telefonie mobilă, puterea de transmisie este redusă. Transmițătorul dispozitivului funcționează la câștig maxim, ceea ce irosește mai multă energie din baterie. În această situație, cel mai bine este să comutați temporar smartphone-ul în “modul avion” pentru a evita irosirea energiei bateriei. Treceți la modul normal doar pentru a efectua apeluri importante.

Utilizarea nechibzuită a smartphone-ului

Gadgeturile mobile au devenit atât de integrate în viața noastră, încât mulți oameni nu-și lasă smartphone-urile din mână în cea mai mare parte a zilei. În acest fel, nu fac nimic util. De exemplu, aceștia verifică prognoza meteo de mai multe ori pe zi, își verifică locația prin GPS și își verifică conturile din rețelele de socializare și de mesagerie.

Ca urmare, bateria gadgetului se topește sub ochii dumneavoastră. Trebuie să ne antrenăm să folosim dispozitivul doar pentru afaceri și nu ca o distragere a atenției din viața de zi cu zi.

Probleme tehnice cu dispozitivul

Defecțiunile software sau hardware pot face ca bateria să se descarce rapid, chiar dacă nu folosiți decât foarte puțin gadgetul mobil. Dacă suspectați acest lucru, trebuie să contactați un centru de service pentru diagnosticare.

După cum am mai spus, bateria este un consumabil care are o durată de viață proprie. Oricât ai avea grijă de ea, nu o poți salva, ci doar o poți întinde. Un utilizator poate dezactiva o baterie într-un an, în timp ce un altul nu poate face acest lucru în t

Dosar Media

Ai o noutate?