1 și 2 iunie au fost declarate de Guvern zile de odihnă

Zilele de 1 și 2 iunie au fost declarate de Guvern zile de odihnă. Acestea vor fi recuperate prin extinderea programului zilnic de muncă.

Ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, a declarat că prevederile se aplică salariaților autorităților și instituțiilor publice. Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale hotărârea are caracter de recomandare. Respectiv, decizia de a acorda salariaților zile de odihnă pe 1 și 2 iunie va fi luată de conducătorii acestora.

Totodată, proba din cadrul examenului național de bacalaureat, stabilită pentru data de 2 iunie se va desfășura corespunzător orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în conformitate cu prevederile Codului Muncii.

„Încă o dată – această hotărâre de Guvern se referă la sectorul public. Sectorul privat se ajustează corespunzător. Iar serviciile critice din sectorul public vor activa conform graficului normal”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene care se va desfășura la 1 iunie 2023. În premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni vor vizita Republica Moldova pentru a pune în discuție problemele-cheie ale continentului: securitatea, stabilitatea și cooperarea.

Dosar Media

Ai o noutate?